Gorgeous residence overlooking Fragile Valla Bay in Särö

Occupying a large space of 289 square meters on two levels in a total space of a plot measuring 4,220 square meters, this gorgeous residence placed on Fragile Valla Bay in Särö, Sweden impresses visitors with its modern concrete shell punctuated by generous glass openings and timeless materials. Designed by Gert Wingårdh, this two-storey residence was cleverly structured with 3 meter high ceilings and floor-to-ceiling windows which make a great contribution to create the illusion of an abundance of space. 

An open floor plan ensures a continuation of spaces creating a stunning routine maze by the sea.”, explained the architects. In addition, “Concrete and wood were adjoined to shape a perfect blend of cold and hot. This mirrors the weather outside in a continuous circle. With a south-west orientation and a fully glazed facade, the home invites the sun to act as the main entertainment system at sunset, providing endless unique moments to anchor you in the present.

The intriguing 66MRN House in Singapore displaying unexpected lines and shapes

Called the 66MRN House, this intriguing family home located in Singapore is known as the fantastic brainchild of the famous architectural team at ONG&ONG. Original, contemporary and luxurious, the 66MRN House is composed of two main parts, with the front block housing the inviting social areas, such as the glamorous living and dining zones, while service functions are transferred to the back, along with the convenient kitchen.Structured as a Zen-inspired home, the residence offers the owners a contemporary and comfortable living space. 

All spaces on the ground floor form a cohesive whole so that when all doors are open on the ground floor, the individual spaces merge into a one – starting from the lap pool and garden at the entrance, to the living room in the front block and all the way to the kitchen in the rear block. A reflective pool divides the two main blocks and sits at the base of a sheer three-story-high void that reaches the roof”, explained the architects.

[Photography by Derek Swalwell]

Stunning Sweden villa displaying exquisite design masterpieces

Placed in Sweden, this stunning villa offers the home owners and visitors a peaceful, inviting and relaxed living environment. Discovered on Skeppsholmen, the villa displays a fascinating complex of a main residence, garage, stables and a large side building with four parking spaces and private offices. Spreading over a total floor area of 450 square meters, the exclusive main villa is bordered by a generous beautiful garden with massive lawns and imposing stone. Designed with a bright living room and an eye-catching fireplace, the home brings both the owners and guests a cozy and romantic ambiance. 

Gorgeous private residence near the Royal Observatory of Belgium

Inviting, bright and glorious, this private residence featured on Brussels Sotheby’s is placed near the renowned Royal Observatory of Belgium in the Uccle region of Brussels. Featuring the simple and contemporary architecture and design, the residence is a complex of a spacious and light-filled living zone, six lovely bedrooms, five bathrooms, and a cozy separate studio that definitely suits a small family. Structured with generous floor-to-ceiling windows, the main living area is flooded with natural light during the day. Curtains on the ground floor play an active role in keeping out harsh light during summer or prying eyes at tight time.

Glamorous residence by Anastasia Arquitetos featuring rich wooden elements

Envisioned and developed by the renowned Portugese architects Anastasia Arquitetos, this glamorous residence features the breathtaking architecture with an interesting interplay of indoor and outdoor and rich wooden design elements. By opening generously-oversized windows to welcome natural light as well as clean, fresh air and employing many local natural elements like wood and stone, Anastasia Arquitetos successfully transformed a massive empty space into a contemporary, inviting and sumptuous residence.

The bright and cozy Forest House near Vancouver in Canada

Situated near Vancouver, a beautiful coastal seaport city on the mainland of British Columbia, Canada, the bright and cozy Forest House designed by Garret Cord Werner is known as a stylish private family residence where the architecture is interrupted by marvellous surrounding natural landscapes. According to the architect, “The home was built for $280 per sq/ft in 2011. Over 20 ft. high concrete walls frame the dramatic entry into the home that features a floating open riser staircase. 

The home was designed to maximize light and to make one feel as much a part of the forest surrounding the home as possible. Oversized sliding glass doors and clear story windows are used to reinforce this inside-out relationship to the garden. Upstairs, a signature feature of our work is what we call a sky garden.

Photographs by Benjamin Benschneider

Cozy Modern Ranch residence in the Hollywood Hills inviting any visitors

Located in the beautiful Beachwood Canyon neighborhood of the Hollywood Hills, this charming private residence calledModern Ranch was cleverly transformed into a roomy space with cozy atmosphere that offers owners a great chance to enjoy their daily life with fresh air, natural light and marvelous surrounding views. Priced at $1,199,000, the Modern Ranch implemented by Kenihan Development presents an exquisite interplay of the spacious living area, three comfortable bedrooms and two modern bathrooms. 

Walking into the home, you will be immediately attracted by a mid century fireplace that is artistically used to highlight the whole living space including the living room, the dining room and the kitchen. Additionally, the open kitchen and large carrara marble island brings homeowners an exciting place for gathering with friends.
[Photos and information provided via e-mail  by Kenihan Development]

The imposing West Bellevue House in Washington housing a 16-car garage

Located in the prosperous Washington of USA, the West Bellevue House priced $4 million attracts a great attention of any visitors by its original, luxurious and contemporary architecture and design. The house was structured with only two bedrooms and two and a half bathrooms, however, the homeowners spent a very large area for designing their eye-catching living space which was marked by a massive garage that had enough space to accommodate 16 cars. The garage was creatively designed as an inner gallery where expensive cars were displayed for admiring.

Featured on Redfin 

The palatial Cima del Mundo residence capturing magnificent landscapes

With the amazing architecture and magnificent natural surroundings, this lavish residence emerges as a stunning palate in the Cima del Mundo which is known as “Top of the World” community andthe beautifulneighbourhood of Santa Barbara, California. Occupying a four acre piece of land in a gated community between the Pacific Ocean and the Santa Ynez mountains south of Los Angeles, the residence offers owners as well as any visitors an airy and enormous space for enjoying marvellous ocean, mountain and harbor panoramic views from both indoors and outdoor terrace.

This glorious Cima del Mundo residence  is comprised of six luxurious bedrooms, six comfortable bathrooms, an interesting media room, a playful game room and a spacious guest suite for inviting everyone to the world ofentertaining and relaxing. A convenient four-car garage is also included to extend the invitation to friends and family.

The residence was sold for $10,850,000.

Photographs by Jim Bartsch 

The fascinating Iranian Sharifi-ha House displaying original turning boxes

Envisioned and developed by Nextoffice – Alireza Taghaboni, theSharifi-ha House located in Tehran, Iran appears as an extraordinary residence which displays a great art of architecture. Comprised of seven floors, this glamorous residence offers the homeowners a roomy and comfortable space for every daily life activities. The two basement floors houses family conviviality, fitness facilities, and wellness areas. Meanwhile, the ground floor is used for parking and housekeeping rooms. Additionally, social activities take place on the first and second floors, and the family’s private area occupies the third and fourth floors.


The most imposing feature of the Sharifi-ha House is the original displacement of turning boxes that leads the building’s volume to become open or closed, introverted or extroverted: “Here, the openness /closure of the building’s volume is a reference to traditional Iranian houses, which would dynamically serve as seasonal modes of habitation by offering both a Zemestan-Neshin (a winter living room) and Taabestan-Neshin (a summer living room) to their residents”.